Треньорът на младежкия национален отбор на България Александър Димитров, известен във

...
Треньорът на младежкия национален отбор на България Александър Димитров, известен във
Коментари Харесай

Сръбският наглец Младен Ракията си тръгва от националния отбор с 240 000 евро неустойка

Треньорът на младежкия народен тим на България Александър Димитров, прочут във футболните среди като Сашо Етапа, е един от разновидностите да води представителния отбор на България. Фаворит за поста по принцип е Илиан Илиев, само че треньорът на „ Черно море ” най-вероятно ще откаже. Така идва ред на Сашо Етапа да заеме поста след цялостния провал на сърбина Младен Кръстаич.

Сегашният селекционер Кръстаич ще бъде запомнен с хубавата ракия, която създава във винпрома си до Войводина, и посредствените резултати на нашия състав. Присъдата на Младен Ракията към този момент е прочетена, само че се чудят по какъв начин да го изгонят, защото би трябвало да получи крупна наказателна клауза.


За БФС първи вид за поста е треньорът на „ Черно море ” Илиан Илиев. 55-годишният варненец се утвърди в последните години като най-хубавият от българските експерти. Проблемът обаче бил дали изобщо ще се съгласи да вади националния тим от калта, и то в случай, че през този сезон „ моряците ” се показват чудесно и вървят на второ място. „ За какво му е на Илиан лозе на хълм? ”, разясняват околните му.


Така идва ред на 47-годишният Сашо Етапа, който се явява част от фамозния футболен тим „ Тигрите на Бойко ” от „ Витоша ” (Бистрица). Навремето даже беше треньор на тогавашния министър председател Бойко Борисов, и от този момент са доста близки. Прякорът му идва от времето, когато водеше „ Берое ” и сподели, че ще развива отбора на стадии. През първия стадий до седмия кръг заралии вървяха напред в класирането. Само че във втория стадий понесоха серия загуби и треньорът беше изгонен. На изпроводяк се скара със ентусиастите от Стара Загора, които му лепнаха прозвището Сашо Етапа.


Макар и с имидж на връзкар, Александър Димитров може да се похвали с нелоши резултати като треньор на юношите и младежите на България. С 15-годишните даже игра на европейско състезание, а сега групировката ни до 21 години се представя много по-сполучливо от разпасаната команда на Младен Ракията. Избраниците на сърбина се изложиха като кифладжии да паднат от Литва с 0:2 в София. Гостите от прибалтийската страна са известни като мощни на баскетбол и хокей, само че във футбола ги няма никакви. В последните си 25 мача да вземем за пример Литва има едвам три победи – две от тях против България (3:1, 2:0) и една над цялостните дилетанти от Сан Марино (2:1). Кръстаич се опозори с общо четири следващи загуби, последната против Албания (0:2) в Тирана.


Въпреки това Младен Ракията най-нагло разправя, че вървим на прав път и прави подмладяване в тима. Дори наплю българските клубове, че употребяват доста чужденци, и ни посъветва напряко да си закрием шампионата. По този мотив шефът на Професионалната лига Атанас Караиванов настоя треньорът да бъде изритан на секундата.
Истината е, че наглият сърбин не желае да си подаде оставката, а се надява да го уволнят. В този случай той ще прибере всички оставащи заплати до края на контракта си, които са на обща стойност 240 000 евро. Това втрисало Боби Михайлов, който към този момент не можел да гледа Кръстаич, въпреки че до скоро пиянстваха дружно. Перуката се надявал да се схванат със сърбина за най-малко половината от парите, и да мине по-тънко. Преговорите между двамата щели да се организират на чашка в идващите дни, с цел да спадне напрежението, допускат във футболния съюз.

Освен Сашо Етапа, има и други мераклии да се захващат с националния тим. Бившият треньор на „ Левски ” Емил Велев – Кокала заяви, че запретва ръкави, стига да бъде определен от някогашния си съотборник в „ Левски ” Боби Михайлов. „ Само аз, Мъри и Херо можем да се оправим в тази обстановка ”, самонадеяно отсече Кокала. В момента обаче Стоилов води договаряния да върви в Кипър. На Херо пък не му се занимавало да си къса нервите на 64 години.

Автор: Уикенд

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР